Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A kereső az a program, amelynek segítségével az interneten megjelenő tartalmak között böngészhetünk. Ez a program a keresőmotor, amely a webes tartalmak állandó monitorizálásával biztosítja azt, hogy a felhasználó mindig a legfrissebb anyagok között kereshessen. A különféle keresők eredményei közti eltérések abból adódnak, hogy más módszerekkel indexelik a tartalmakat, eltérő erőforrások állnak ehhez a rendelkezésükre.

Ma a legnépszerűbb kereső a Google, amely a felhasználónak a legszélesebb és legpontosabb anyagokat kínálja, és mindezt nagyon gyorsan is teszi. Népszerűségben a Yahoo! és a Microsoft keresője ([Live Search]?) következik a sorban. Vannak magyar fejlesztésű keresők is, ilyen például a Heuréka vagy a Góliát. A jobb keresési eredményekhez érdemes elolvasni a keresők segítség menüjét, illetve mindig minél jobban szűkíteni a keresési feltételeket: meg lehet adni azokat a nyelveket, amelyeken találatokat szeretnénk kapni, rákereshetünk egy pontos kifejezésre is, amelyet ha idézőjelbe teszünk, akkor csak azokat az eredményeket kapjuk, amelyekben a kifejezés valóban előfordul.

Az általános webes keresők mellett vannak bizonyos területekre, témákra szakosodott keresők, bár ezek inkább a katalógus műfajába tartoznak. Ilyenek például a könyvkeresők (pl. Google Books), a könyvtárak, felsőoktatási intézmények keresői, blogok keresői (pl. Miner) stb.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése