Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A keresőrobot egy olyan alkalmazás, amely a weben található tartalmakat látogatja végig egy bizonyos rendszer alapján, megjegyzi az URL-eket, és tárolja (indexeli) a keresőoldalak számára. Nagy előnye az, hogy sokkal nagyobb sebességre képes, mint az emberek, ezért nagyban segítik a webes tartalmak közötti tájékozódást. Legnépszerűbb formája a pók, amely szisztematikusan indexeli az oldalakat, illetve az oda belinkelt oldalakat is felkeresi, míg végül egy hálószerű struktúrát kapunk, amely folyamatosan bővül.

A robotokat nemcsak keresésre használják, hanem olyan oldalakon is, ahol gyors reakció szükséges, és az emberi válasz automatizálható, vagyis helyettesíthető. Ilyen oldalak az online játékok honlapjai, de a chat szoftverek esetében is működtetnek úgynevezett chatbotokat. Emellett létezik rosszindulatú kihasználása is a robotoknak, amelyeknek segítségével szerverek elleni irányított támadásokat lehet végrehajtani.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése