Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Keresőrobot
Verzió: 1  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-01-30 11:22:35
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A keresőrobot egy olyan [alkalmazás], amely a [web]en található tartalmakat látogatja végig egy bizonyos rendszer alapján, megjegyzi az [URL]-eket, és tárolja (indexeli) a keresőoldalak számára. Nagy előnye az, hogy sokkal nagyobb sebességre képes, mint az emberek, ezért nagyban segítik a webes tartalmak közötti tájékozódást. Legnépszerűbb formája a [pók], amely szisztematikusan indexeli az oldalakat, illetve az oda belinkelt oldalakat is felkeresi, míg végül egy hálószerű struktúrát kapunk, amely folyamatosan bővül.

A robotokat nemcsak keresésre használják, hanem olyan oldalakon is, ahol gyors reakció szükséges, és az emberi válasz automatizálható, vagyis helyettesíthető. Ilyen oldalak az [online] játékok honlapjai, de a [chat] [szoftver]ek esetében is működtetnek úgynevezett [chatbot]okat. Emellett létezik rosszindulatú kihasználása is a robotoknak, amelyeknek segítségével [szerver]ek elleni irányított támadásokat lehet végrehajtani.

Médiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése