Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az operációs rendszerekben a fájl kiterjesztését a fáj végén jelölik, ponttal elválasztva a névtől: ".xxx". A legelterjedtebb kiterjesztés jelölés a három karakterből álló (pl. .doc, .exe, .pdf), de néha ez hosszabb is lehet (pl. .docx, .html). A kiterjesztés megkönnyíti a felhasználó dolgát: egy fájlról meg tudja állapítani, hogy az mi, anélkül, hogy megnyitaná, a programok is ebből tudják, hogy végrehajtható-e általuk az adott fájl vagy sem.
A szoftver kiterjesztés pedig egy olyan program, amely tulajdonképpen egy másik program kiegészítése, és az eredeti programba van beágyazva. Jó példa lehet erre a Mozilla Firefox számos kiegészítése, ezek nélkül a kiterjesztések nélkül a böngésző maga sem működik megfelelően.
 

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése