Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A lapolvasó vagy scanner különféle adatok digitalizálására alkalmas eszköz. A számítógépekhez kívülről csatlakoztatható periféria, segítségével nyomtatott dokumentumokat, képeket, diákat lehet beolvastatni, ezáltal pedig digitális formában is elérhetővé lehet tenni őket.

A lapolvasók lehetnek fekete-fehér vagy színes működésűek is. Használatukhoz általában telepíteni kell a megfelelő meghajtót, amivel a felhasználó képkezelő programot is kap egyben. Annak függvényében érdemes választani, hogy mire akarjuk használni: a szöveges dokumentumok beszkenneléséhez elég egy kis felbontású eszköz is, de a képek digitalizálásához érdemes egy erre a célra kifejlesztett eszközt beszerezni.A szócikkhez társított címkék:
periféria
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése