Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Linus Torvalds a legismertebb [nyílt forráskódú]? szoftverfejlesztő, ő írta meg a Linux kernelt.

1969-ben született Helsinkiben. Bár Finnországban nőtt fel, és a családja is itt élt, kevesen tudják, hogy Torvalds svéd nemzetiségű. Tanulmányait a University of Helsinkin végezte számítástechnika szakon. Itt kezdte használni a Minixet, az első nyílt forráskódú rendszert, de mivel elégedetlen volt vele, saját fejlesztésbe kezdett, ennek az eredménye lett a Linux kernel, ami átírta az operációs rendszerek történetét.

1993-ban Torvalds Kaliforniába költözik, és a Transmeta cégnél kezd dolgozni, akik energiatakarékos processzor fejlesztésén dolgoznak. 2003-tól az Open Source Development Labs munkatársa, ez egy másik csoporttal egyesülve 2007-től The Linux Foundation néven működik tovább.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák