Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Macbook az Apple legsikeresebb Macintosh notebookja, amelynek első változata 2006-ban jelent meg. Az Apple és az Intel közti megállapodás egyik eredménye, mivel a Macbook az iBookot és a PowerBook termékvonalat helyettesítette. Elsősorban az oktatást és az egyedi felhasználókat célozták meg, és azonnal nagy siker lett.

Kétféle változata  ismert: a fehér műanyag és az alumínium borítású változat. Ez a MacBook Pro-val egyszerre jelent meg 2008-ban, 2009-ben viszont már beillesztették a MacBook Pro termékcsaládba. Eredetileg fekete és fehér változatban jelent meg, de csak a fehér vált széles körben használttá, mivel a fekete sokkal drágább volt.

 

A MacBook számost új dizájnelemmel is gazdagodott: elsőként használták a süllyesztett billentyűzetet, ahogy a mágneses fedelet és a mágneses csatlakozású töltőt is. Felhasználóbarátabb lett a hardverek összerakása is, a felhasználó könnyen szét tudja szerelni maga is a gépét.

Népszerűsége mellett a MacBookok egy típushibával is rendelkeznek: a fehér műanyag borítás egy idő után megreped a gép jobb sarkánál. Az Apple ezt garancián kívül is kicseréli.


A szócikkhez társított címkék:
apple , hordozható eszközök , laptop
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése