Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Macintosh vagy Mac első személyi számítógép volt, amelyet grafikus felülettel és egérrel együtt adtak el. Az Apple 1984-ben dobta piacra (egy olyan reklámkampányban jelentette be, amelyet azóta is emlegetnek).

A tervezők célja az volt, hogy a felhasználók számára egy természetes, intuitív módon áttekinthető, felhasználóbarát felületet hozzanak létre. Az első olyan grafikus felület volt, amelyen ikonok voltak, amelyen használni lehet a point-and-click és a click-and-drag műveleteket. Ezeket a Microsoft aztán nagyon gyorsan átvette és alkalmazta saját operációs rendszerének fejlesztésekor.

A Macintoshokon az Apple saját operációs rendszere fut a Mac OS (jelenleg a Mac OS X verziónál tartanak). A termékcsaládba tartozik a Mac mini, az iMac, a Macbook, a Macbook Air, a Macbook Pro, és más a profik által használt termékek is.

 


A szócikkhez társított címkék:
apple
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése