Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Mandriva [nyílt forráskódú]? operációs rendszer, amelynek alapjai a Red Hat Linux rendszeren nyugszanak. Eredeti neve Mandrake Linux volt, de a felmerülő‘ jogi problémák (egy képregény címe volt a Mandrake) miatt nevet változtattak.

Első‘ változata 1998-ban jelent meg, kezdetben félévente jöttek ki az új verziók, aztán átálltak az egyéves ciklusokra. A Mandriva különféle változatait megbízhatóságuk és felhasználóbarát felépítésük miatt szokták dicsérni. Ezért használatuk nemcsak az egyedi felhasználók körében terjedt el, hanem számos oktatási és közintézmény gépein is ez fut.

A Mandriva operációs rendszereket a párizsi székhelyű Mandriva S. A. cég fejleszti. Az alaprendszerek ingyenesen letölthetőek, viszont vannak olyan alkalmazások és szerverekre íródott rendszerek, amelyek csak fizetés ellenében tölthetőek le.

 
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák