Már 1286 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A mash up olyan webes szolgáltatás, amely a már meglévő alkalmazásokat kapcsolja össze egy új szolgáltatással. Általában azoknak a programoknak a kombinációjáról van szó, amelyeknek nyitott az API-ja, vagy amelyek [nyílt forráskódú]?ak.

Jellegzetesen mash up például az olyan étterem-katalógus, amelyben Google Maps-en meg lehet nézni a pontos helyszíneket, esetleg YouTube-os videót is beillesztenek az étteremről. Ebben az esetben az új szolgáltatás az éttermek listája, amely kiegészül a már létező, de itt más funkciót betöltő alkalmazásokkal.

A mash up-okat jellegzetesen web 2.0-ás szolgáltatásoknak tartják, amelyek dinamikusabbak, mint a hagyományos portálok, az API-k, az XML és az RSS-[feed]?ek használatára épülnek.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése