Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Hangok és zenék tömörítésére használt szabvány. Eredetileg az MPEG-1 és MPEG-2 audio rétegeként hozták létre a '90-es évek elején. Népszerűségét annak köszönhette, hogy mintegy tizedére – 128 Kbit/s mintavételezés mellett – képes csökkenteni egy CD audio hangfile méretét. A fejlesztésben meghatározó szerepet játszó Fraunhofer Intézet 1994-ben bocsátotta ki az első mp3 lejátszó programot, az l3enc nevűt. Az igazi népszerűség azonban a Nullsoft cég Winamp programjaával érkezett el. Azóta fogalommá vált, rendkívüli népszerűségre tett szert, azzal, hogy kis méretű, könnyen kezelhető eszközök létrehozását tette lehetővé, amelyek a zene hordozhatóságának egy új dimenzióját nyitották meg.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák