Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Hangok és zenék tömörítésére használt szabvány. Eredetileg az MPEG-1 és MPEG-2 audio rétegeként hozták létre a '90-es évek elején. Népszerűségét annak köszönhette, hogy mintegy tizedére – 128 Kbit/s mintavételezés mellett – képes csökkenteni egy CD audio hangfile méretét. A fejlesztésben meghatározó szerepet játszó Fraunhofer Intézet 1994-ben bocsátotta ki az első mp3 lejátszó programot, az l3enc nevűt. Az igazi népszerűség azonban a Nullsoft cég Winamp programjaával érkezett el. Azóta fogalommá vált, rendkívüli népszerűségre tett szert, azzal, hogy kis méretű, könnyen kezelhető eszközök létrehozását tette lehetővé, amelyek a zene hordozhatóságának egy új dimenzióját nyitották meg.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése