Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Legáltalánosabb értelemben műholdnak számít minden olyan mesterséges test, ami egy másik test körül kering. A [telekommunikáció]? területén a műhold egy speciális vezetéknélküli adóvevő, amelyet rakétával lőnek ki, és a Föld körül kering. Jelenleg többszáz ilyen műhold működik. Különféle célokat szolgálnak: időjárás előrejelzés, tévé műsorok szórása, internetkapcsolatok szolgáltatása, GPS. A jelenleg használatban lévő műholdak egyidőben többezer jel fogadására és továbbítására képesek, a legegyszerűbb [digitális jelt]?ől az összetett tévé műsorokig. A [távközlés]?i műholdak rádió és mikrohullámú frekvenciákat használnak, így biztosítják a különféle telekommunikációs szolgáltatások kommunikációt.
 
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák