Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Legáltalánosabb értelemben műholdnak számít minden olyan mesterséges test, ami egy másik test körül kering. A [telekommunikáció]? területén a műhold egy speciális vezetéknélküli adóvevő, amelyet rakétával lőnek ki, és a Föld körül kering. Jelenleg többszáz ilyen műhold működik. Különféle célokat szolgálnak: időjárás előrejelzés, tévé műsorok szórása, internetkapcsolatok szolgáltatása, GPS. A jelenleg használatban lévő műholdak egyidőben többezer jel fogadására és továbbítására képesek, a legegyszerűbb [digitális jelt]?ől az összetett tévé műsorokig. A [távközlés]?i műholdak rádió és mikrohullámú frekvenciákat használnak, így biztosítják a különféle telekommunikációs szolgáltatások kommunikációt.
 

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése