Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

A jövő technológiája, amely a nevét a mérettartományáról kapta. 1 nanométer egyenlő a milliméter egymilliomod részével. Ez a mérettartomány már az atomok méretének a szintje, így egészen különleges tulajdonságú anyagok hozhatóak létre. Ezek jelenthetnek például néhány molekula méretű kereket, vagy éppen gépet. Természetesen a nanotechnológia nemcsak a fizikában, de a kémiában és a biológiában, illetve ezek metszeteiben is fontos szerepet kaphat. Már ma is kaphatóak olyan anyagok, amelyek ezen technológiával készültek. A nanotechnológiával készült anyagok, mint például a szén nanocsövek, rendkívüli tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a karbonszálakat is sokszorosan felülmúló szakítószilárdság.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák