Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A NAT (Network Address Translation) egy adott hálózatban használt IP-címek lefordításáról gondoskodik egy másik hálózatban használt címekre. Általában az egyik hálózatot belsőnek nevezik, a másikat pedig külsőnek. Például egy kis, zárt hálózat esetében a címek fordítása csökkenti a biztonsági kockázatot, mivel minden kimenő és bejövő kérés először átesik ezen a fordítási folyamaton, ezzel pedig az autentikáció működése is biztosított. A NAT nyilván tartja a felső szintű IP-címeket, és magának a belső hálózatnak is biztosít egyetlen címet. A NAT általában a router vagy a beépített tűzfal részeként működik, a rendszergazda kezeli azt a NAT-táblát, amely a külső és a belső címek fordítását biztosítja.

Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák