Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az NTP (Network Time Protocol) egy olyan szabvány, amely arról gondoskodik, hogy az egy hálózaton lévő gépek órái szinkronban legyenek. Ma már a hivatalos internet protokollok közé tartozik, és a másodperc töredékéig pontos az összehangolás. Az NTP azért nagyon fontos, mert egy hálózat működéséhez a pontos idő elengedhetetlen: a frissítések, a biztonsági folyamatok és sok minden más mind az összehangolt idő alapján működnek.

Az NTP egyszerre jelöli a protokollt és a kliens/szerver alkalmazást, amely a gépeken fut. A kliens szabályos időközönként kéri le a pontos időt a szervertől, és ennek függvényében állítja be a saját óráját.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák