Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

National Television Standards Comittee. Az amerikai színestévé-rendszer elnevezését takarja. Ez a rendszer mindenekelőtt a másodpercenként lejátszott félképek számában (az NTSC esetében 60) és az eljárásban – amivel a színre vonatkozó információkat közvetíti – tér el a PAL rendszertől. A rendszer neve attól a szabványt megállapító bizottságtól származik, amely kifejlesztette ezt a rendszert. Mivel az NTSC-rendszer különösen fogékony az átviteli zavarokra a színek lejátszásánál, tréfásan „Never The Same Color”-nak is nevezik: tehát egy és ugyanaz a szín egyszerre sosem jelenik meg a képernyőn. Az NTSC rendszert elsősorban az USA-ban és Japánban használják. Nem kompatibilis a PAL rendszerrel.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése