Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az NVIDIA a világ egyik vezető grafikus processzor és chipkészlet gyártója. Székhelye a kaliforniai Santa Clarában van.

A céget 1993-ban alapította Jen-Hsun Huang, Curtis Priem és Chris Malachowsky. Első két fejlesztésük, az NV1 és az NV2 grafikus kártyák nem váltak sikeressé, ezért a további fejlesztések során átgondolták stratégiájuk. Ennek eredményeként a 2000-es évek elejére az NVIDIA jó minőségű grafikus kártyáiról vált híressé, sőt a Microsofttal kötött szerződés eredményeként ők gyártják az [xBox]? grafikus kártyáját is. Fokozatosan felvásárolták az olyan versenytársaikat, mint a 3dfx, az ULI Electronics, Hybrid Graphics, stb.

Fontosabb termékcsoportjaik:

  • grafikus chipkészletek (pl. Nvidia GeForce, Nvidia Quadro, Nvidia Tesla, Nvidia GoForce, grafikus processzorok játékkonzolok számára)
  • alaplap chipkészletek (nForce sorozat)
  • meghajtók 


A szócikkhez társított címkék:
cég
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése