Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A nyílt forráskódú (open source) programok forráskódja is a felhasználó rendelkezésére áll, ezt úgy módosíthatja, ahogyan az számára a legmegfelelőbb lesz. Az ilyen programokat általában egy közösség fejleszti ki, és ingyenesen használhatóak.

Az Open Source emellett márkajegy is, amelyet az Open Source Initiative birtokában van. Ez a közösség a következőképpen határozza meg a nyílt forráskódú szoftver fogalmát: az adott szoftver mindenki által korlátozás nélkül hozzáférhető kell legyen, a forráskódot is közzé kell tenni, az átírt változatok neve nem egyezhet meg az eredeti névvel. Ez a megközelítés nagyon hasonlít az ingyenes szoftver és a copyleft elgondolásokhoz. Ezekkel módszerekkel fejlesztették a Linux operációs rendszer nagy részét, amely a mai napig így működik.  A nyílt forráskódú programok kereskedelmi téren is kezdenek fontos szerepet játszani: számos cég és közintézmény választja a Linux alapú rendszereket a Windows-szal szemben.

 

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése