Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az Opera egy norvég fejlesztésű alkalmazáscsomag, amelyből az ugyanezt a nevet viselő böngésző a legismertebb. Letöltése ingyenes, de a forráskódja nem hozzáférhető. Platformfüggetlen, vagyis bármilyen operációs rendszeren használható.

A böngésző nagy előnye, hogy kevés helyet foglal, nem igényel sok memóriát, mindemellett pedig még gyors is, a biztonsági szempontokat szem előtt tartják, ezért nagyon kevés rést találtak benne. Mindezek ellenére nagyon kevesen használják, a felhasználók körében nem lett népszerű. Ezzel szemben a mobilos változata jelentős sikerre tett szert, mivel sokkal jobb, mint a versenytársak fejlesztése, ráadásul ingyenesen telepíthető.

Az Operát 1994-ben kezdték fejleszteni, jelenleg a 9-es verziónál tartanak, amely magyarul is letölthető. A több füles böngészés és a már említett funkciók mellett számos widget és kiegészítő is letölthető hozzá. Újdonsága a hangvezérlés, amely azt jelenti, hogy a felhasználó a böngészőt akár a hangjával is irányíthatja.

Az Opera programcsomag a böngésző mellett tartalmaz torrent letöltőt, chat klienst, RSS-olvasót, levelezőt, stb. Ezek a funkciók csak akkor jelennek meg, ha a felhasználó aktiválja őket.

 


HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése