Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Szponzorált linkek


Az Opera egy norvég fejlesztésű alkalmazáscsomag, amelyből az ugyanezt a nevet viselő böngésző a legismertebb. Letöltése ingyenes, de a forráskódja nem hozzáférhető. Platformfüggetlen, vagyis bármilyen operációs rendszeren használható.

A böngésző nagy előnye, hogy kevés helyet foglal, nem igényel sok memóriát, mindemellett pedig még gyors is, a biztonsági szempontokat szem előtt tartják, ezért nagyon kevés rést találtak benne. Mindezek ellenére nagyon kevesen használják, a felhasználók körében nem lett népszerű. Ezzel szemben a mobilos változata jelentős sikerre tett szert, mivel sokkal jobb, mint a versenytársak fejlesztése, ráadásul ingyenesen telepíthető.

Az Operát 1994-ben kezdték fejleszteni, jelenleg a 9-es verziónál tartanak, amely magyarul is letölthető. A több füles böngészés és a már említett funkciók mellett számos widget és kiegészítő is letölthető hozzá. Újdonsága a hangvezérlés, amely azt jelenti, hogy a felhasználó a böngészőt akár a hangjával is irányíthatja.

Az Opera programcsomag a böngésző mellett tartalmaz torrent letöltőt, chat klienst, RSS-olvasót, levelezőt, stb. Ezek a funkciók csak akkor jelennek meg, ha a felhasználó aktiválja őket.

 


Szponzorált linkekMédiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák