Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Opera
Verzió: 1  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-03-18 11:16:06
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Az Opera egy norvég fejlesztésű [alkalmazás]csomag, amelyből az ugyanezt a nevet viselő böngésző a legismertebb. Letöltése ingyenes, de a [forráskód]ja nem hozzáférhető. [Platformfüggetlen], vagyis bármilyen [operációs rendszer]en használható.

A [böngésző] nagy előnye, hogy kevés helyet foglal, nem igényel sok memóriát, mindemellett pedig még gyors is, a biztonsági szempontokat szem előtt tartják, ezért nagyon kevés rést találtak benne. Mindezek ellenére nagyon kevesen használják, a [felhasználó]k körében nem lett népszerű. Ezzel szemben a mobilos változata jelentős sikerre tett szert, mivel sokkal jobb, mint a versenytársak fejlesztése, ráadásul ingyenesen telepíthető.

Az Operát 1994-ben kezdték fejleszteni, jelenleg a 9-es verziónál tartanak, amely magyarul is letölthető. A több füles böngészés és a már említett funkciók mellett számos [widget] és kiegészítő is letölthető hozzá. Újdonsága a hangvezérlés, amely azt jelenti, hogy a felhasználó a böngészőt akár a hangjával is irányíthatja.

Az Opera programcsomag a böngésző mellett tartalmaz [torrent] letöltőt, [chat] [kliens]t, [RSS-olvasó]t, levelezőt, stb. Ezek a funkciók csak akkor jelennek meg, ha a felhasználó aktiválja őket.

 


Médiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése