Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Ideiglenes programjavítás, újonnan kibocsátott programokhoz később megjelenő javítások, 'foltozások'. A fejlesztések gyorsulásával, a programokban gyakran maradnak hibák, amelyek előbb, vagy utóbb napvilágra kerülnek, így elkerülhetetlenné válik ezek javítása. Ilyenkor adnak ki a programot fejlesztő cégek ún. patch-et, amely e legsürgősebb hibákat orvosolja, anélkül hogy nagyobb terjedelmű kódot kellene helyettesíteni. Természetesen, minél összetettebb és sokoldalúbb egy program, annál több a hibalehetőség. Ezért pl. a Microsoft-nál az utóbbi időben bevett fogalom lett a „patch-kedd”, azaz keddi napokon bocsátja ki az aktuális javításokat. Ha egy bizonyos mennyiségű patch összegyűlik, akkor azt általában egy új programverzió formájában, update-ként adják ki.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák