Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A PayPal Ltd. a világ legnagyobb pénzintézete, amely az elektronikus kereskedelemre szakosodott. 2000 óta van jelen a pénzpiacon (az Egyesült Államokban alapították), és sikerült is mindvégig megtartania vezető pozícióját. 2002-ben az eBay egyedüli tulajdonosává vált, és ezzel még inkább megszilárdította pozícióját az online kereskedelemben.

A cég neve az online fizetési mód megnevezésévé is vált, a paypal általában a fizetési módot jelenti és nem magára a vállalatra vonatkozik. Ez a fizetési mód azért válhatott ennyire népszerűvé, mert vásárláskor nem kell megadni adatainkat, köztük a bankszámlánk adatait, hanem elég a PayPal felhasználó és jelszó megadása. Ezzel pedig nagy mértékben csökkenthetők az adathalászat veszélyei. A rendszert webshopok üzemeltetői és a vásárlók egyaránt használhatják: a regisztráció ingyenes, a kezelési díjak a pénzforgalom növekedésével csökkennek. A regisztrációhoz elengedhetetlen a dombornyomásos bankkártya, sima elektronikus kártyával a rendszert nem lehet használni. A PayPal számla tulajdonképpen a bankszámla és a bolt között közvetít, és a biztonsági kockázatok kiküszöbölését szolgálja.

A felhasználó három típusú felhasználói fiók közül választhat: Personal, Premier és Business közül. Ezek közül a Premier a legelőnyösebb, mert nemcsak vásárolni lehet vele, hanem pénzt küldeni és fogadni is. Fontos tudni, hogy a PayPal számlán tartott pénz nem kamatozik, ezért csak a vásárláshoz szükséges összeget érdemes rajta tartani, illetve a befolyó bevételeket átutalni a bankszámlára. Magyarországon 25 ezer forint felett ingyenes az utalás, ennél kisebb összeg esetében 250 forint a kezelési költség. Ehhez járul a tranzakciók költsége, ami ugyancsak a pénzösszeg nagyságától függ.


HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése