Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A PDSL (Power Line Digital Subscriber Line) olyan asszimmetrikus DSL technológia, amely a meglévő áramvezetékek hálózatát használja fel információtovábbításra. Éppen ezért olcsóbb, mint azok a DSL-típusok, amelyekhez új infrastruktúra kiépítése szükséges. A PDSL az elektromos vezetékeken keresztül küldött magas frekvenciájú jelekkel csatlakozik az Internetre. Ez a technológia azonban korlátozott, mivel a váltóáram kis mértékben teszi lehetővé a magas frekvenciájú jelek továbbítását - ezzel magyarázható a PDSL ritkasága. Ugyanakkor az elszigetelt vidéki felhasználók elérésének ez lenne az egyik legegyszerűbb módja.  A PDSL másik hátránya az, hogy az áramvezetékek igen zajos közeget biztosítanak: a technikai eszközök ki- és bekapcsolása mind zörejjel jár, a digitális jelek zavartalan küldéséhez ezt ki kell küszöbölni. A másik zavaró tényező az, hogy a digitális jelek összeakadhatnak az ugyanazon a vezetéken továbbított rádiójelekkel, és így mindkét szolgáltatás minősége romlik.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák