Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A PHP (eredetileg a “Personal Home Page Tools” kifejezést takarta, majd később módosult a “Hypertext Preprocessor“-rá) egy nyílt forráskódú szkriptnyelv és interpreter (értelmező), amelyet weboldalak készítésére használnak. Dinamikus oldalakat lehet vele írni, és képes olyan funkciók ellátására is, mint az adatbáziskezelés, kódolás, adategyeztetés, e-mail küldés.

A PHP egy szerveroldali szkriptnyelv, mely segítségével dinamikus weblapokat készíthetünk.

A PHP-val készült oldalak csak az elengedhetetlen szerkezeti elemeket bízzák a HTML-kódra, egyébként minden mást ebben a nyelvben készítenek el. Egy ilyen oldal letöltésekor a szerver a PHP utasításokat alakítja át az interpreter, és a kliensnek már a kész kimenetet küldi vissza csak.

Eredetileg Linux webszervereken használták, de ma már ingyenesen letölthető és bármilyen webszerveren használható, bár népszerűsége ma már csökkenőben van. Legfrissebb változata a PHP 8.0.8, de már készül a következő verzió is.

A PHP fájlok fájlkiterjesztése a .php lesz. Ritkább esetekben kaphat még .phar, .phtml, .pht és .phps kiterjesztéseket is.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése