Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A PHP (eredetileg Personal Home Page Tools, majd a Hypertext Prepocessor rövidítése) egy nyílt forráskódú szkriptnyelv és interpreter (értelmező), amelyet weboldalak készítésére használnak. Dinamikus oldalakat lehet vele írni, és képes olyan funkciók ellátására is, mint az adatbáziskezelés, kódolás, adategyeztetés, e-mail küldés.

A PHP-val készült oldalak csak az elengedhetetlen szerkezeti elemeket bízzák a HTML-kódra, egyébként minden mást ebben a nyelvben készítenek el. Egy ilyen oldal letöltésekor a szerver a PHP utasításokat alakítja át az interpreter, és a kliensnek már a kész kimenetet küldi vissza csak.

Eredetileg Linux webszervereken használták, de ma már ingyenesen letölthető és bármilyen webszerveren használható, bár népszerűsége ma már csökkenőben van. Legfrissebb változata a PHP 5.2.6, de már készül a következő verzió is.


HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése