Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Plug and Play
Verzió: 1  
Változtatta: laca-n
Változtatás dátuma: 2009-08-22 22:18:08
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

(Dugd be és használd) Automatikus hardverfelismerés és konfigurálás.

Az [Intel] és a [Microsoft] által 1992-ben kifejlesztett szabvány, mely a [számítógép]ek [operációs rendszer]e számára lehetővé teszi a géphez csatlakoztatott különböző eszközök ([bővítőkártya], [nyomtató], [lapolvasó], [CD]-meghajtó, [pendrive], [lapolvasó], [digitális fényképezőgép], stb) automatikus felismerését, konfigurálását az eszközhöz kapott külön telepítő[szoftver], kézi beavatkozás nélkül.
Elvégzi a teljes konfigurálást, beállítja az erőforrásokat olyan módon, hogy ne léphessen fel ütközés. Használatához a Plug and Play rendszert támogató [alaplap], [BIOS], és [operációs rendszer] szükséges.
A [Windows95] és a [Microsoft] által gyártott újabb [operációs rendszer]ek közvetlenül támogatják, bennük sok ezer [hardver]eszköz [driver]e saját adatbázisban, az ott nem lévők jelentős része a [Windows Update] oldalról, vagy más internetes honlapokról automatikusan megkereshetők, telepíthetők.
Külső perifériák Plug and Play szabvány szerinti csatlakoztatásának jelenleg legelterjedtebb csatlakozófelülete az [USB] (Universal Seriel Bus).
Hálózati továbbfejlesztése az [UPnP] ([Universal Plug and Play]), mely lehetővé teszi a hálózaton belüli gépekre közvetlenül kapcsolt perifériák távoli elérését (pl.: hálózati [nyomtató]), automatikus csatlakoztatását, integrálását.
 

Médiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése