Már 1286 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Plugin
Verzió: 4  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2017-02-16 15:03:11
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A plugin olyan [alkalmazás], amelyet egy nagyobb [program]hoz ([böngésző]höz, [levelezőprogram]hoz) készítettek kiegészítőként. Könnyen installálható és általában valamilyen speciális funkcióval egészíti ki az adott programot. Nagy előnyük az, hogy nem külön alkalmazásként működnek, hanem telepítés után integrálódnak a böngészőbe például, és a funkció innen válik elérhetővé.


A plugin olyan [alkalmazás], amelyet egy nagyobb [program]hoz ([böngésző]höz, [levelezőprogram]hoz) készítettek kiegészítőként. Könnyen installálható és általában valamilyen speciális funkcióval egészíti ki az adott programot.

 

A pluginok nagy előnye az, hogy nem külön alkalmazásként működnek, hanem telepítés után integrálódnak a böngészőbe például, és a funkció innen válik elérhetővé.


A pluginok lehetnek harmadik fél által fejlesztett alkalmazások is, és azért nagyon hasznosak, mert így korlátlan számú funkcióval kibővíthető az eredeti program, viszont a [felhasználó]nak csak azokat kell letöltenie, amelyeket valóban használ is. Így lehetővé válik az is, hogy az eredeti program megőrizze gyorsaságát és alacsony memóriaigényét is.

Médiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése