Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A pókok (web spider vagy web crawler) a nagy keresőmotorok által használt szoftverek, amelyeket a weben megjelenő tartalmak folyamatos keresésére és látogatására használnak. A cél az, hogy a keresőszolgáltatások mindig képesek legyenek a legfrissebb állapotot tükrözni, ezt pedig úgy érik el, hogy a pókok és a keresőrobotok által meglátogatott oldalakat indexelik. A már indexelt oldalak alapján pedig már sokkal gyorsabb és hatékony szolgáltatást tudnak biztosítani a felhasználóknak. Ilyen szoftverrel rendelkezik például a Google is, és más nagyobb kereső szolgáltatást üzemeltető cégek is, de számos nyílt forráskódú szoftver is hozzáférhető. Éppen ezért számos rosszindulatú felhasználói mód is lehetséges: ilyen például a spammelés, amelynek során automatizálható a különféle fórumokra, oldalakra, postaládákba való szemetelés.


HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése