Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: POP3
Verzió: 3  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-11-10 15:45:57
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A POP3 (Post Office Protocol) a [e-mail]ek fogadásának egyik legújabb [protokoll]ja. Egy olyan [kliens]/[szerver] protokoll, amely fogadja a levelet, és bizonyos időközönként ellenőrzi azt is, hogy érkezett-e új üzenet. Ma már ez a funkció a legtöbb [levelezőprogram]ba be van építve, mint választható funkció. Nem összekeverendő az [SMTP]-vel, ami a levelek küldéséről gondoskodik. A POP3 kizárólag a beérkező levelekkel foglalkozik, ahogyan az [IMAP] is, amely egy alternatívát jelenthet erre a célra.


A POP3 (Post Office Protocol) a [e-mail]ek fogadásának egyik legújabb [protokoll]ja. Egy olyan [kliens]/[szerver] protokoll, amely fogadja a levelet, és bizonyos időközönként ellenőrzi azt is, hogy érkezett-e új üzenet. Ma már ez a funkció a legtöbb [levelezőprogram]ba be van építve, mint választható funkció. Nem összekeverendő az [SMTP]-vel, ami a levelek küldéséről gondoskodik. A POP3 abban különbözik a hasonló célú [IMAP]-tól, hogy letölti a leveleket, míg az IMAP segítségével teljesen egyforma állapotban tartható a kliens és a szerver (mappák, küldött levelek, megválaszolt és olvasott állapot stb.).


Médiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése