Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Red Hat cég az egyik leghíresebb Linux-disztribúciókat fejlesztő vállalat. 1994-ben jelentették meg a Red Hat Linux rendszert, amely kifejezetten szerverekre írt operációs rendszer volt, grafikus felülettel. 2004-ig jelentek meg különböző verziói, ekkor abbahagyták fejlesztését a Red Hat Enterprise Linux kedvéért, amely egy kifejezetten vállalkozások számára készülő operációs rendszer volt. Emellett belevágtak az azóta ugyancsak népszerűvé vált Fedora fejlesztésébe is, ami ingyenesen használható.

A Red Hat Linuxot 2007-ig támogatták, eddig számos frissítés jelent meg, aztán pedig végleg lezárták ezt a projektet.

A Red Hat Linux Enterprise ingyenes maradt, a teljes forráskód hozzáférhető, akár át is írható. Viszont a támogatásért, a frissítésekért és más szolgáltatásokért fizetni kell. Az átírt verziókra ez természetesen nem vonatkozik. A Fedora felhasználók viszont ingyenesen kapnak támogatást, ezt a Red Hat-ből befolyt pénzekből finanszírozzák.

 
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák