Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A regisztráció az a folyamat, amelynek során egy weboldalra látogató az oldal azonosított felhasználójává válik. Ehhez ki kell töltenie egy űrlapot, ahol meg kell adnia személyes adatai egy részét. A név, jelszó és e-mail cím megadása kötelező, és ez az egyszerűbb oldalaknál általában elegendő is. Viszont, ha online rendelünk egy webshopból, akkor meg kell adnunk más elérhetőséget is - telefonszámot, szállítási és számlázási címet is. Még összettebb az online banki rendszerek használata, ahol az összes mérvadó személyes adatunk megtalálható. Az adathalászat ezeknek a rendszereknek a biztonsági réseit találja meg, és szerzi meg a személyes adatokat.

A honlapok üzemeltetőinek gondoskodni kell arról, hogy a felhasználó adatait tároló adatbázist megfelelően védik, a felhasználónak pedig figyelnie kell arra, hogy valóban a megfelelő oldalon adja-e meg adatait.


A szócikkhez társított címkék:
felhasználó
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése