Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

A RIM (Research In Motion) egy kanadai vállalat, amely a Blackberry okostelefonok gyártójaként híresült el.

Kezdetben egy egyfajta kétirányú „csipogót” (pager) kívántak kifejleszteni, ebbe a fejlesztésbe a RAM Mobile Data és az Ericsson céget vonták bele. Ehhez tudni kell, hogy a mobiltelefonok megjelenése előtt a csipogó határtalan népszerűségnek örvendett az USÁ-ban, ezért teljesen ésszerűnek tűnt egy ilyen „öszvér” elkészítése, amely 1998-ban került piacra Inter@active pager 950 néven.

Az első valódi Blackberry eszközt 1999-ben adták ki és ötvözte a PDA-k és a telefonok, valamint a kétirányú csipogók előnyeit. Fontos újítás volt a teljes QWERTY billentyűzet és a sokoldalú kommunikációs képesség. Azóta számos eszközt adtak ki ezeken az alapokon, legutóbb 2010 szeptemberében jelentették be a BlackBerry PlayBook tabletet.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése