Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az RSS egy olyan XML alapú szótár, amely lehetővé teszi a webes tartalmak megosztását RSS feedeken keresztül. Az RSS olvasó pedig lehetővé teszi a felhasználónak, hogy a különböző oldalak megosztott tartalmait egy helyre gyűjtse össze. 

Az RSS egy szabvány rövidített neve, amely lehet:

  • RDF Site Summary (RSS.9 és 1.0)
  • Rich Site Summary (RSS 0.91 és 1.0)
  • Really Simple Syndication (RSS 2.0)

Az olyan weboldalak számára lehet különösen hasznos, amelyek széles körben akarnak tartalmat megosztani. Az adott tartalom rövid leírását vagy bevezetőjét és pontos helyét egy RSS dokumentumban is publikálják. Erre a csatornára aztán a felhasználó is feliratkozhat. Általában már a böngészősáv jobb oldalán megjelenik az RSS ikonja, de a főoldalon is el szokták ezt helyezni. Az Atom (XML) az RSS egyik alternatívája, egy olyan nyílt forráskódú specifikáció, amely hasonlóan működik.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése