Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

A Safari az Apple saját fejlesztésű böngészője, amelyen 2003-ban kezdtek el dolgozni, amikor a Microsoft bejelentette, hogy az Internet Explorert többé nem fejleszti a Macintoshokra is. A böngésző motorja a [nyílt forráskódú]? Konquerorra épül, ezért ez szabadon hozzáférhető és módosítható, viszont a forráskód más elemei már az Apple licensze alatt jogvédettek. A Safari letöltése ingyenes, a Mac OS X rendszerek beépített böngészője, de 2007 óta már Microsoft Windowson is futtatható, sőt az iPhone-on is ez az alapértelmezett böngésző.

Legújabb, letölthető változata a Safari 4 béta, amely azt ígéri, hogy a világ leggyorsabb böngészőjét kapjuk meg. Ez jelenleg így is van: sokkal gyorsabb, mint a Mozilla Firefox és az Internet Explorer, de a Google Chrome-ot is maga mögé utasítja. Viszont a további változtatásokkal kapcsolatosan a felhasználói vélemények megoszlanak: a fülek kikerültek a felső menüsor tetejére, ez sokak szerint zavaró, mert nem mindig világos, hogy melyik tartalom melyik fül alá tartozik, továbbá a címsorból kivették az oldal betöltési folyamatát jelző csíkot, amit ugyancsak többen hiányolnak. Grafikai szempontból viszont nagyon szép lett a böngésző (bár sokaknak ez sem tetszik): ha megnyitjuk a Safarit, akkor a kezdőoldalon a leggyakrabban látogatott oldalakat találjuk gyönyörűen megjelenítve, a könyvjelzők pedig az iTunes albumnézetében is megtekinthetőek, így gyorsabban meg lehet találni azt az oldalt, amit keresünk, főként ha a vizuális memóriánk az erősebb.

 


 


A szócikkhez társított címkék:
apple
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése