Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A sávszélesség a számítástechnikában használatos, és azt fejezi ki, hogy egy rendszerben mennyi adatot lehet továbbítani egy hálózati kapcsolaton keresztül. Bitrátában fejezik ki, amely Mbit/s-ban vagy kbit/s-ban, illetve más SI-egységekben adja meg az átvitt bitek számát. Nem szabad összekeverni az átlagos adatátviteli képességgel, amely egy hálózat átlagolt teljesítőképességét jelenti, és az adatátvitellel magával sem.
A sávszélesség a számítástechnikai hálózatok esetében arányos azzal az analóg jelmennyiséggel, amely a megfigyelés ideje alatt a bitáramlást hordozza. Az analóg sávszélességet nem bitben, hanem hertz-ben mérik.
Az internetszolgáltatók előfizetési csomagjai általában tartalmazzák a sávszélességi korlátokat: pl. a 4 Mbit/s jelölés erre vonatkozik, az internetkapcsolat sebességét jelöli, nem pedig az átvitt adatok mennyiségét. Különféle online sebességtesztekkel mindenki ellenőrizheti internetkapcsolata sebességét.
 
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák