Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A sávszélesség a számítástechnikában használatos, és azt fejezi ki, hogy egy rendszerben mennyi adatot lehet továbbítani egy hálózati kapcsolaton keresztül. Bitrátában fejezik ki, amely Mbit/s-ban vagy kbit/s-ban, illetve más SI-egységekben adja meg az átvitt bitek számát. Nem szabad összekeverni az átlagos adatátviteli képességgel, amely egy hálózat átlagolt teljesítőképességét jelenti, és az adatátvitellel magával sem.
A sávszélesség a számítástechnikai hálózatok esetében arányos azzal az analóg jelmennyiséggel, amely a megfigyelés ideje alatt a bitáramlást hordozza. Az analóg sávszélességet nem bitben, hanem hertz-ben mérik.
Az internetszolgáltatók előfizetési csomagjai általában tartalmazzák a sávszélességi korlátokat: pl. a 4 Mbit/s jelölés erre vonatkozik, az internetkapcsolat sebességét jelöli, nem pedig az átvitt adatok mennyiségét. Különféle online sebességtesztekkel mindenki ellenőrizheti internetkapcsolata sebességét.
 

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése