Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Sergey Brin az egyik legsikeresebb online vállalkozása, a Google társalapítója (Larry Page-dzsel együtt). 

1973-ban született Moszkvában, hat éves volt, amikor a családja az Egyesült Államokba emigrált. Tanulmányait a University of Maryland számítástechnika szakán végezte, majd PhD-ját a Stanford Univesity-n szerezte meg. Itt ismerkedik meg Larry Page-dzsel, akivel jóbarátokká válnak, és elkezdik a Google keresőmotorjának a fejlesztését. Brin az adat keresési rendszerek fejlesztésében volt érdekelt, Page pedig a hivatkozások rendszerének fontosságát ismerte fel, így adott volt a közös munka alapja. Hamarosan ráébredtek, hogy munkájuk több, mint egy szemináriumi projekt, ezért vállalkozást alapítottak, hogy komolyabban folytathassák a fejlesztéseket. Ez a cég lett a Google.

Brin feleségével együtt a humán genom kutatások elkötelezett támogatója, illetve Page-dzsel együtt jótékonysági akciókban támogatják a megújuló energiával kapcsolatos kutatásokat és elképzeléseket.


A szócikkhez társított címkék:
google , személyek
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése