Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Larry Page a Google társalapítója (Sergey Brinnel).

1973-ban született Michigan államban. Szülei számítástechnikával foglalkoztak (mindketten egyetemi tanárok), ezért már gyerekkorában megismerkedett a számítógéppel és a szoftverekkel, és már korán tudta, hogy ő is ezzel akar foglalkozni, de egy saját vállalkozás keretein belül.

Egyetemi tanulmányait a University of Michigan és a Stanford University számítástechnika szakokon. PhD-ját a web, mint egy óriási hálózat témában írta, ennek kapcsán ismerkedett meg Sergey Brinnel, és ez a kutatás vezetett a legnépszerűbb kereső, a Google kifejlesztéséhez.

Közös cégüket, a Google-t 1998-ban alapítják meg, 2001-ig közösen irányítják azt, ekkor hívják meg Eric Schmidtet vezérigazgatónak.

Page a megújuló energia és az alternatív energiaforrások kutatásának támogatója: számos jótékonysági projektben vesz részt, de üzleti célú befektetései is vannak ezen a területen.


A szócikkhez társított címkék:
google , személyek
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése