Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Shazam az egyik legnépszerűbb alkalmazás, melyet iPhone, Blackberry, androidos és Windows Phone telefonokra. Elérhető továbbá [iPod touch]? Shazamés iPad felhasználók számára is.
Ez egy zenefelismerő program.


A Shazam indítását követően a készülék felülete egy nagy érintőgombbá változik, amellyel elindíthatjuk a zenefelismerést. A Shazam kb. 10-15 másodperces intervallumot hallgat meg a dalból és az alapján azonosítja, majd kiírja a zene címét és előadóját, valamint egyéb adatokat, mint az adott művész egyéb dalai, albumai. Ezen kívül akár koncert időpontokra is kereshetünk, vagy YouTube videóklipeket is nézhetünk.
Az azonosított dal borítója alatt megjelenő Tour Info opció GPS segítségével azonosítja a helyzetünket és ez alapján keres fellépési időpontokat.
A YouTube Videos pontban az adott dalhoz kapcsolódó klipeket és videókat gyűjti ki a program.
A Recommendations felületen stílusban illeszkedő számokat ajánl fel, majd Twitteren vagy Facebookon meg is oszthatjuk azt.
Amennyiben egy azonosított dalt törölni szeretnénk, akkor a Delete Tag gombbal megtehetjük.


Az iPhone s iPod touch készüléken használt Shazam program alján öt opció is található.

  • Tagging – dalazonosítás
  • My Tags – azonosítás históra
  • Discover – globális és európai slágerlisták
  • Blog – a Shazam blogja
  • Settings – beállítások

A beállításoknál regisztrálni tudunk a Shazam portálra. Amennyiben több iOS eszközt is használunk, akkor a dalazonosításaink szinkronban lesznek.

 


A szócikkhez társított címkék:
dalfelismerő , iphone , zene
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése