Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Shazam
Verzió: 1  
Változtatta: dzsim
Változtatás dátuma: 2013-03-01 14:35:32
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A Shazam az egyik legnépszerűbb alkalmazás, melyet [iPhone], [Blackberry], androidos és [Windows Phone] telefonokra. Elérhető továbbá [iPod touch] Shazamés [iPad] felhasználók számára is.
Ez egy zenefelismerő program.


A Shazam indítását követően a készülék felülete egy nagy érintőgombbá változik, amellyel elindíthatjuk a zenefelismerést. A Shazam kb. 10-15 másodperces intervallumot hallgat meg a dalból és az alapján azonosítja, majd kiírja a zene címét és előadóját, valamint egyéb adatokat, mint az adott művész egyéb dalai, albumai. Ezen kívül akár koncert időpontokra is kereshetünk, vagy [YouTube] videóklipeket is nézhetünk.
Az azonosított dal borítója alatt megjelenő Tour Info opció GPS segítségével azonosítja a helyzetünket és ez alapján keres fellépési időpontokat.
A YouTube Videos pontban az adott dalhoz kapcsolódó klipeket és videókat gyűjti ki a program.
A Recommendations felületen stílusban illeszkedő számokat ajánl fel, majd Twitteren vagy [Facebook]on meg is oszthatjuk azt.
Amennyiben egy azonosított dalt törölni szeretnénk, akkor a Delete Tag gombbal megtehetjük.


Az iPhone s iPod touch készüléken használt Shazam program alján öt opció is található.

  • Tagging – dalazonosítás
  • My Tags – azonosítás históra
  • Discover – globális és európai slágerlisták
  • Blog – a Shazam blogja
  • Settings – beállítások

A beállításoknál regisztrálni tudunk a Shazam portálra. Amennyiben több iOS eszközt is használunk, akkor a dalazonosításaink szinkronban lesznek.

 

Médiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése