Már 1286 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

„A smartbook tulajdonképpen egy okostelefon ([smartphone]?) felhasználói élménye nagyobb méretben.”

A smartbook nagyon hasonlít a netbookokra, ugyanakkor lényegi különbségek vannak: a központi egység, és az operációs rendszerek.

A netbookok nagy része az [Intel Atom]? processzorait és Microsoft Windows XP-t használja, addig a smartbook az ARM központi egységére épül, és Linux rendszerre alapul. Ezen felül az olyan eszközök találhatóak még a smartbookban, mint a 3G modem, GPS, Bluetooth, WIFI, amelyek okostelefonoknál már megszokottak.

 

Az ARM-processzorok fontos jellemzője, hogy energiatakarékosabbak mint az Intel Atom processzorok, és ennek köszönhető a körülbelüli 8 órás működési idő. Mivel az ARM processzorok teljesen más processzor architektúrára épülnek, nem futtatják a Microsoft által gyártott XP vagy Vista operációs rendszerek, azonban elboldogulnak a Windows CE vagy Windows Mobile rendszerekkel.


Fontos új szolgáltatása a smartbookoknak a netbookokkal szemben, a folyamatosan on-line kapcsolat. Ezen szolgáltatásnak köszönhetően automatikus módon a rendszer letölti az e-maileket és más üzeneteket.


A szócikkhez társított címkék:
hordozható eszközök , netbook , smartbook
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése