Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Streamelés
Verzió: 4  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2017-02-03 15:28:40
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A streamelés vagy streaming olyan [adatátvitel]i technika, amely különféle médiatartalmak gyors továbbítását, letöltését teszi lehetővé hálózaton keresztül, akár Interneten át is. Az ehhez használt [protokoll]ok jellemzően a következők: [RTSP] (Real-time Streaming Protocol), [RTP] (Real-time Transport Protocol) és az [RTCP] (Real-time Transport Control Protocol). Vagyis a streaming nem egy médium, hanem egy átviteli technika elnevezése a különféle multimédiás tartalmak elérésére.


A streamelés vagy streaming olyan [adatátvitel]i technika, amely különféle médiatartalmak gyors továbbítását, letöltését teszi lehetővé hálózaton keresztül, akár Interneten át is. Az ehhez használt protokollok jellemzően a következők: [RTSP] (Real-time Streaming Protocol), [RTP] (Real-time Transport Protocol) és az [RTCP] (Real-time Transport Control Protocol). Vagyis a streaming nem egy médium, hanem egy átviteli technika elnevezése a különféle multimédiás tartalmak elérésére.


Ezen az elven működnek az online rádiók, online TV-k, vagy pl. az [IP-tv].

Médiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése