Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az asztali és a hordozható számítógépek megfelelő működésének egyik fontos eleme a számítógép karbantartás. Rendkívül fontos dolog, hogy a gép elektromos alkatrészei por és koszmentesek legyenek, hiszen a nem megfelelő hűtés túlmelegedéshez vezethet. A túlmelegedett alkatrészek pedig képtelenek a pontos és megbízható működésre. Így a processzor által végzett számítások, vagy a memóriában tárolt értékek pontatlanok lehetnek. Nagyfokú elkoszolódás esetén a ventillátorok is tönkremehetnek. Ezért mindenképpen érdemes a gépek időszakos 6-12 hónaponkénti sűrített levegős tisztítása. Fontos megjegyezni, hogy a porszívóval és ecsettel végzett takarítás koránt sem elégséges. Vásároljunk ilyen célra aeroszolos levegő spray-t, vagy használjunk sűrített levegős kompresszort. Ha házilag nem szeretné számítógép megbontani, akkor javasoljuk egy számítógép szerviz felkeresését a tisztítással kapcsolatban.


A szócikkhez társított címkék:
javítás , karbantartás , számítógép , szerviz , túlmelegedésMédiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák