Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A nagy sebességű internetkapcsolatokat (szemben a [betárcsázós internettel]?) gyűjtőnéven szélessávú internetnek nevezik. A minimum sebesség 64 kbit/s, és általában a letöltési sebességet szokták alapul venni, mivel az asszimetrikus DSL-kapcsolatok esetében a feltöltés lassabb szokott lenni (ilyen pl. az ADSL). Ma már az átlagos sebesség 256 kbit/s, vagy ennél több. Ugyanakkor nincs semmilyen hivatalos szabályozás azt illetően, hogy milyen sebességű kapcsolatot lehet szélessávú internetnek nevezni, és ezzel egyes internetszolgáltatók vissza is élnek: alacsony bitrátájú csomagjaikat is így hirdetik meg.
A szélessávú internet leggyakoribb technológiái a DSL és a kábeles internet. Ezek mellett terjedőben vannak az olyan újabb fejlesztések, mint a VDSL és az [üvegszálas technológia]?. A vezetéknélküli kapcsolatfajták közül a [Wi-Fi]? és a mobilinternet hódít egyre nagyobb teret.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése