Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A szoftver ergonómia azt vizsgálja, hogy az egyes alkalmazások mennyire logikusan és felhasználóbarát módon vannak kialakítva. Általában a tervezés és a tesztelés fázisában használják, amikor még lehet javítani a különféle funkciókon és a felhasználói felületen is. Különféle felhasználókat kérnek fel arra, hogy használják az adott terméket, és a beérkező vélemények kiértékelése után, a használhatóság szem előtt tartásával választják ki a legjobb változatot.

A szoftver ergonómia felhasználóközpontú: lényege az, hogy az emberek minél könnyebben elsajátíthassák az egyes alkalmazások használatát. A jó szoftver lehetővé teszi, hogy használata során elfeledkezhessünk róla (nem kell keresgélni az egyes funkciókat és beállításokat, mivel azok kézre állnak), és csak az adott feladatra koncentráljunk.


A szócikkhez társított címkék:
használhatóság , szoftver
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése