Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A szuperszámítógépek olyan nagy teljesítményű gépek, amelyek a mindenkori legfejlettebb technológiát alkalmazzák. Általában olyan kutatásokban, laborokban, felmérésekben használják, ahol számít az elvégzett műveletek ideje. Ilyenek például az időjárás modellezések, a kvantumfizika kutatások, a molekuláris kutatások vagy a kriptoanalízis is. Ezért különösen a fontosabb egyetemek, a hadsereg és a tudományos kutatóhelyek a legfontosabb felhasználók.

Mivel folyamatosan terhelés alatt vannak, a szuperszámítógépek hardveres konstrukciójakor számos speciális megoldást alkalmaznak a hűtés biztosítására. A legtöbb szuperszámítógépen ma valamilyen Linux alapú operációs rendszer fut.


A szócikkhez társított címkék:
számítógép
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése