Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Tim Bernes-Lee a World Wide Web feltalálója. Gyakran nevezik a web atyjának is, hiszen nélküle az ebben a formában nem létezne. A szemantikus web fejlesztésében is tevékenyen részt vesz, hiszi, hogy ha sikerül megvalósítani, akkor a keresőkre, például a Google-re már semmi szükség nem lesz.

Berners-Lee jelenleg a W3C elnöke, a Decentralized Information Group kutatócsoport vezetője a MIT-en, illetve a Southampton ECS számítástechnika professzora.

1955-ben született Londonban, egyetemi tanulmányait Oxfordban végezte. 1989-ben találta ki a World Wide Webet, 1990-ben ő írta az első szerver-kliens alkalmazást. A netsemlegesség mellett többször is felszólalt, úgy véli, hogy az [internetszolgálató]?knak ahhoz sem lenne joguk, hogy előfizetőik tevékenységét vizsgálják, nemhogy korlátozzák azt. Számos nemzetközi díjat és kitüntetést kapott már.

Mark Fischettivel közösen írta a Weaving the Web c. könyvet, amely 1997-ben jelent meg.


A szócikkhez társított címkék:
személyek
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése