Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A titkosítás a számítástechnikában is azt a célt szolgálja, hogy bizonyos adatok csak a címzett vagy arra jogosult személyek számára legyenek értelmezhetőek. Az adatokat (nyílt szöveg) egy bizonyos algoritmus és kulcs segítségével titkosított szöveggé alakítják át, amely egy külső szemlélő számára értelmezhetetlen lesz. Az adatokat a megfejtési kulcs segítségével lehet visszaalakítani értelmezhető formába. A titkosítási és megfejtési kulcs eljárástól függően ugyanaz is lehet vagy különbözhet.

A titkosítási eljárásokkal a matematika és informatika egy köztes területe, a kriptográfia foglalkozik, amelynek gyökerei egészen az ókorig nyúlnak vissza.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák