Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Token ring a [helyi hálózat]?ok (LAN) egyik működési protokollja az Ethernet és az FDDI mellett. Elterjedtségben versenyzett az Ethernettel, ma viszont már alulmaradt a versenyben, a második legnépszerűbb szabvány.
A Token ring típusú hálózatokban a számítógépek gyűrű vagy csillag topológia szerint vannak összekapcsolva, és egy vezérjel továbbítási mechanizmus gondoskodik a kommunikáció akadálytalan folyamatáról. Kezdetben 4 Mbit/s-os sebességet tett lehetővé, majd az újabb fejlesztéseknek köszönhetően ez 16 Mbit/s-ra növekedett, illetve 1 Gbit/s-ra. Működési elve a következő: a rendszerben folyamatosan üres keretek keringenek; ha egy gép üzenetet továbbít, akkor először egy vezérjelet küld ki, majd magát az üzenetet és a rendeltetési hely azonosítóját. Ezt a keretet a rendszer minden pontján átvizsgálják, amikor a rendeltetési helyére ér, akkor a keretből kimásolják az üzenetet, és értékét 0-ra változtatják. Ezek után a keret ismét üresen kering, és a folyamat kezdődik előlről.
 
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák