Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Torrent
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-01-21 18:31:10
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A torrent vagy bittorent egy fájlmegosztó rendszer, amelyet fájlok megosztására, letöltésére használnak az internetezők. Fő előnye az, hogy egy adott [fájl]t nem egyetlen helyről tölt le, hanem az egyes részleteket különböző bejelentkezett felhasználóktól gyűjti össze. Ez a módszer felgyorsítja a [fájlcserélés] folyamatát. Azt a folyamatot, amikor egy hálózaton tartalmat osztunk meg, [seed]elésnek nevezik, a letöltést pedig [leech]ingnek. Bármilyen tartalmat megoszthatóvá lehet tenni ezzel a módszerrel, éppen ezért elterjedt a filmek és zenék ilyen módon való terjesztése is. A kiadók törvénytelennek nevezik a torrentezés, arra hivatkozva, hogy a saját kiadványaikból befolyó bevételt csökkentik. Erre hivatkozva egyes [internetszolgáltató]k tiltják is az ilyen típusú adatforgalmat, kiegészítve azzal, hogy lefoglalja a [sávszélesség]et. Egyébként a torrentezést már az egyetemi oktatásban is használják egyes amerikai egyetemeken, mert így az egyes segédanyagok könnyebben megoszthatóak.


Médiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése