Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Toshiba cég két vállalat egybeolvasztásából jött létre. Az egyik a Hisashige Tanaka által 1875-ben alapított távíró-berendezés gyártója volt, az első ilyen cég Japánban, melyet 1904-ben Shibaura Seisakusho névre kereszteltek át, a másik pedig a Hakunetsusha nevű 1890-ben alapított első izzóégővel működő lámpagyártó cég volt, mely 1899-ben Tokyo Denki-re változtatta a nevét. E kettő egyesüléséből jött létre 1939-ben a Tokyo Shibaura Denki, mely a köztudatban rövidesen Toshiba néven terjedt el, ám hivatalosan csak 1978-ban vette fel a Toshiba Corporation nevet.

Legfontosabb versenytársai közé tartozik a [HP]?, a [Philips]?, a Sony, a [Panasonic]?, a Dell, a Samsung és az Apple Inc.

Főbb profilja notebookok, HD DVD-k, számítógép alkatrészek HDD, merevlemezek, alaplapok, processzorok, monitorok, nyomtatók, és egyéb elektronikai eszközök gyártása.

 

 

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése