Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Toshiba cég két vállalat egybeolvasztásából jött létre. Az egyik a Hisashige Tanaka által 1875-ben alapított távíró-berendezés gyártója volt, az első ilyen cég Japánban, melyet 1904-ben Shibaura Seisakusho névre kereszteltek át, a másik pedig a Hakunetsusha nevű 1890-ben alapított első izzóégővel működő lámpagyártó cég volt, mely 1899-ben Tokyo Denki-re változtatta a nevét. E kettő egyesüléséből jött létre 1939-ben a Tokyo Shibaura Denki, mely a köztudatban rövidesen Toshiba néven terjedt el, ám hivatalosan csak 1978-ban vette fel a Toshiba Corporation nevet.

Legfontosabb versenytársai közé tartozik a [HP]?, a [Philips]?, a Sony, a [Panasonic]?, a Dell, a Samsung és az Apple Inc.

Főbb profilja notebookok, HD DVD-k, számítógép alkatrészek HDD, merevlemezek, alaplapok, processzorok, monitorok, nyomtatók, és egyéb elektronikai eszközök gyártása.

 

 
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák