Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Tumblr
Verzió: 1  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-02-16 15:50:14
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A Tumblr az egyik legnépszerűbb tumbleblog szolgáltató. A tumbleblog abban különbözik a [mikroblog]tól, hogy bármilyen típusú tartalmat közzé tehetünk - szöveget, képet, zenét, videót, linkeket - kommentárral vagy anélkül. A posztolás folyamatát is úgy alakították ki, hogy a felhasználó azonnal kiválaszthassa a megosztani kívánt tartalomnak megfelelő formát: lehet választani kép-, idézet-, link-, csevegés, videó- vagy hagyományos szöveges bejegyzése közül. A Tumblr [könyvjelző] segítségével (Share on Tumblr) pedig azonnal posztolhatunk is, bármilyen [weboldal]on is vagyunk, mert, amint kijelöljük az adott videót például, a Tumblr azonnal a videóbeküldési opciót kínálja fel.

A Tumblr-ben nincsenek kommentek, [trackback]ek vagy kategóriák: az egész rendszer lényege az egyszerűség, valószínűleg ezért is lett ennyire népszerű. Mindemellett számos [alkalmazás]t, kiegészítőt írtak hozzá már.


Médiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése